Fransk potatissallad

Fransk potatissallad kryddad med dijonsenap, dragon, kapris och färska örter. Potatissalladen passar till allt från lammfärsbiffar och kyckling, till kallskuret och lax. Denna franska potatissallad är ett självklart inslag när det ska bjudas på buffé. Gör gärna salladen en bra stund innan den ska serveras så alla smakerna hinner sätta sig.

Skala potatisen och koka den mjuk i välsaltat vatten. Låt svalna och dela den sedan i mindre bitar. Skala och finhacka lök, vitlök, gräslök och persilja. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda potatis, lök, vitlök, örter och dressing. Smaka av den franska potatissalladen med salt och nymalen svartpeppar. 

10 portioner

2 250 gr potatis, gärna delikatesspotatis

5 schalottenlökar

2½ vitlöksklyftor

2½ kruka färsk gräslök

2½ kruka färsk persilja

Dressing:

2½ dl créme fraiche

5 tsk dijonsenap

2½ tsk torkad dragon

7½ msk kapris

2½ msk vitvinsäger

2½ tsk salt

2½ krm peppar




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning