Fläskpannkaka är en riktig klassiker som uppskattas av de flesta. Fläsket ska stekas krispigt i ugnen innan pannkakssmeten hälls över. Servera denna goda fläskpannkaka med cottage cheese och lingonsylt.
Sätt ugnen på 225º. Klipp eller skär fläsket i tärningar. Fördela i en långpanna, 30x40 cm. Ringla över smör- och rapsolja. Stek fläsket i ugnen tills det är kripigt. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken. Häll pannkakssmeten över fläsket. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, tills fläskpannkakan stannat och fått fin färg. Servera fläskpannkaka med lingonsylt och cottage cheese.
10 portioner
750 gr rimmat sidfläsk, bacon eller pancetta
7½ msk smör- och rapsolja
7½ dl vetemjöl
15 dl mjölk
10 ägg
1¼ tsk salt
Till servering:
Lingonsylt
2½ dl Keso cottage cheese
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar