Fläskpannkaka

Fläskpannkaka är en riktig klassiker som uppskattas av de flesta. Fläsket ska stekas krispigt i ugnen innan pannkakssmeten hälls över. Servera denna goda fläskpannkaka med cottage cheese och lingonsylt.

Sätt ugnen på 225º. Klipp eller skär fläsket i tärningar. Fördela i en långpanna, 30x40 cm. Ringla över smör- och rapsolja. Stek fläsket i ugnen tills det är kripigt. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken. Häll pannkakssmeten över fläsket. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, tills fläskpannkakan stannat och fått fin färg. Servera fläskpannkaka med lingonsylt och cottage cheese. 

10 portioner

750 gr rimmat sidfläsk, bacon eller pancetta

7½ msk smör- och rapsolja

7½ dl vetemjöl

15 dl mjölk

10 ägg

1¼ tsk salt

Till servering:

Lingonsylt

2½ dl Keso cottage cheese




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning