Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.

Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör- och rapsolja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. 

10 portioner

1 250 gr köttfärs nöt- eller blandfärs

10 msk ströbröd

3¾ dl mjölk

2½ gul lök

2½ vitlöksklyfta

2½ msk smör- och rapsolja

2½ ägg

7½ msk tomatpuré

5 tsk torkad timjan

2½ tsk salt

2½ krm peppar




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning