En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.
Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör- och rapsolja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter.
10 portioner
1 250 gr köttfärs nöt- eller blandfärs
10 msk ströbröd
3¾ dl mjölk
2½ gul lök
2½ vitlöksklyfta
2½ msk smör- och rapsolja
2½ ägg
7½ msk tomatpuré
5 tsk torkad timjan
2½ tsk salt
2½ krm peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar