Köttfärslimpa
En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.
Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör- och rapsolja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter.
10 portioner
1 250 gr köttfärs nöt- eller blandfärs
10 msk ströbröd
3¾ dl mjölk
2½ gul lök
2½ vitlöksklyfta
2½ msk smör- och rapsolja
2½ ägg
7½ msk tomatpuré
5 tsk torkad timjan
2½ tsk salt
2½ krm peppar
Kommentarer
Skicka en kommentar