Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker smakar så mycket mer.
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 kg blandade rotfrukter t ex rödlök, morötter, palsternacka
1 paprika, gärna röd
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk rosmarin
1 dl rostade sojabönor
Apelsindressing:
2 dl turkisk yoghurt
½ apelsin, rivet skal
2 tsk flytande honung
2 krm salt
Sätt ugnen på 225° eller på 200° varmluft. Rör ihop dressingen. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär allt i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin och Ringla över rotfrukter och paprika. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna. Servera med dressingen och eventuellt apelsinklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar