söndag 7 december 2025

Kladdkaka med turkisk peppar

Ljuvligt kladdig kladdkaka för alla som älskar salt lakrits. Mortlade saltlakritskarameller och lite extra salt i smeten gör susen och är en fantastisk smakkombination till choklad.

16 bitar

200 gr smör

4 ägg

4 dl strösocker

2⅔ dl vetemjöl

1⅓ dl kakao

⅔ msk vaniljsocker

2⅔ krm salt

13⅓ turkisk peppar

4 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Mortla eller hacka lakritskaramellerna och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...