Ljuvligt kladdig kladdkaka för alla som älskar salt lakrits. Mortlade saltlakritskarameller och lite extra salt i smeten gör susen och är en fantastisk smakkombination till choklad.
16 bitar
200 gr smör
4 ägg
4 dl strösocker
2⅔ dl vetemjöl
1⅓ dl kakao
⅔ msk vaniljsocker
2⅔ krm salt
13⅓ turkisk peppar
4 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Mortla eller hacka lakritskaramellerna och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar