Saffransmousse med vit choklad och mandarin

Denna saffransmousse är en fin avslutning på middagen och blir extra festlig när Du serverar efterrätten i glas. Med fluffig mousse på toppen och kaksmul i botten har Du en uppskattad juldessert. Förbered gärna saffransmoussen dagen innan och garnera den med granatäpple, choklad och mynta vid servering.

Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa upp färskosten med elvisp. Vänd ner chokladen. Vispa grädden lätt med saffran i en separat skål. Vänd ner i chokladblandningen och vispa fluffig. Tillsätt finrivet skal av clementinen. Smula kakorna i glas. Skeda över moussen och ställ kallt minst 30 minuter. Toppa med saffransmoussen granatäpple, choklad och mynta vid servering.

10 portioner

250 gr vit choklad

375 gr färskost naturell

1¼ gr saffran

2½ dl vispgrädde

2½ clementiner

10 havrekakor

10 msk granatäppelkärnor

Eventuellt 125 gr finriven vit choklad

Färsk mynta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto