Denna saffransmousse är en fin avslutning på middagen och blir extra festlig när Du serverar efterrätten i glas. Med fluffig mousse på toppen och kaksmul i botten har Du en uppskattad juldessert. Förbered gärna saffransmoussen dagen innan och garnera den med granatäpple, choklad och mynta vid servering.
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa upp färskosten med elvisp. Vänd ner chokladen. Vispa grädden lätt med saffran i en separat skål. Vänd ner i chokladblandningen och vispa fluffig. Tillsätt finrivet skal av clementinen. Smula kakorna i glas. Skeda över moussen och ställ kallt minst 30 minuter. Toppa med saffransmoussen granatäpple, choklad och mynta vid servering.
10 portioner
250 gr vit choklad
375 gr färskost naturell
1¼ gr saffran
2½ dl vispgrädde
2½ clementiner
10 havrekakor
10 msk granatäppelkärnor
Eventuellt 125 gr finriven vit choklad
Färsk mynta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar