Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som Du kan hitta i många matbutiker.
4 portioner
2 dl basmatiris
5 dl grönsaksbuljong
½ tsk malen gurkmeja
½ purjolök
2 morötter
300 gr blomkål
2 msk smör
1½ msk harissa
½ tsk salt
1 dl cashewnötter
½ dl hackad färsk koriander
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
Koka riset i buljong och gurkmeja. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tärningar. Dela blomkålen i små buketter och stek i smör cirka 7 minuter. Tillsätt morötter och purjolök, stek ytterligare cirka 5 minuter. Rör ner harissa utrörd i 1 msk vatten. Smaka av med salt. Blanda grönsakerna med riset. Strö över nötter och koriander. Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och salt. Servera riset med såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar