Husmanskost då den är som bäst. Ugnsstekt falukorv går att variera i det oändliga, här med god smak av färska grönsaker och lagrad ost.
10 portioner
1⅔ röd paprika
1⅔ zucchini
Smör- och rapsolja
1⅔ tsk torkad rosmarin
1 333⅓ gr falukorv
3⅓ tomater
1⅔ rödlök
2- 5 msk sötstark senap
250 gr riven ost
1⅔ msk torkad oregano
Färska örter
Till servering:
Potatismos
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Tärna paprika och zucchini. Stek grönsakerna hastigt i smör- och rapsolja. Lägg över i en smord ugnsform. Strö över rosmarin och salta. Skär djupa skåror i korven. Skiva tomat och rödlök. Varva tomat och lök i skårorna på korven. Lägg korven i ugnsformen. Bred på senap och strö över och oregano. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Toppa med färska örter. Servera ugnsstekt falukorv med potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar