Vegetarisk paté med god smak av rödlök, dill och senap. Jättegott tillbehör till grönsaksrätter eller kött och fisk.
4 bitar
¼ kg mjölig potatis
¼ rödlök
¼ dl finhackad färsk dill
¼ dl skånsk senap
⅜ tsk salt
¼ krm svartpeppar
1 ägg
½ dl vispgrädde
⅛ dl standardmjölk
Sätt på ugnen på 175° eller 160° varmluft. Lägg ett smörpapper i botten på en smord, avlång form (1 ½ liter). Skala och skiva potatisen tunt, helst i matberedare. Lägg den i formen. Skala och finhacka löken. Blanda lök, dill, senap, ägg, vispgrädde och mjölk. Häll det över potatisen. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk cirka 1 ¼- 1 ½ timmar. Låt patén kallna och stjälp upp den. Slå in patén i folie och förvara i kylen till serveringen. Skär patén i skivor och garnera med färsk dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar