söndag 7 december 2025

Spenatpannkaka med cottage cheese

Härligt gröna pannkakor som får sin läckra färg genom att färsk spenat mixas med pannkakssmeten. Fyll dem med en mättande rödkålssallad, avokado och Keso Cottage cheese.

4 portioner

6 dl standardmjölk

3 dl vetemjöl

3 ägg

1 tsk salt

100 gr färsk spenat

Smör

Topping:

250 gr Keso Cottage cheese

50 gr rödkål

1 kruka färsk persilja

1 msk olivolja

½ msk vitvinsvinäger

Salt

1 avokado

Mixa samman mjölk, mjöl, ägg och salt i en kannmixer. Tillsätt spenaten och mixa till en slät, grön pannkakssmet. Strimla rödkålen fint och hacka persiljan. Blanda kål, persilja, olja och vinäger, smaka av med lite salt. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i skivor. Värm smöret i en stekpanna och grädda tunna pannkakor. Toppa med cottage cheese och grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...