Härligt gröna pannkakor som får sin läckra färg genom att färsk spenat mixas med pannkakssmeten. Fyll dem med en mättande rödkålssallad, avokado och Keso Cottage cheese.
4 portioner
6 dl standardmjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
100 gr färsk spenat
Smör
Topping:
250 gr Keso Cottage cheese
50 gr rödkål
1 kruka färsk persilja
1 msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger
Salt
1 avokado
Mixa samman mjölk, mjöl, ägg och salt i en kannmixer. Tillsätt spenaten och mixa till en slät, grön pannkakssmet. Strimla rödkålen fint och hacka persiljan. Blanda kål, persilja, olja och vinäger, smaka av med lite salt. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i skivor. Värm smöret i en stekpanna och grädda tunna pannkakor. Toppa med cottage cheese och grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar