onsdag 1 oktober 2025

Ramen med kyckling

Ramen är en populär japansk soppa med tuggiga nudlar, mustig buljong och en rad olika toppings. Det är viktigt att bygga upp ramen på rätt sätt. Som smaksättning görs en tare. Den ska ligga i botten av en djup skål. Häll på het buljong, nykokta nudlar och Dina toppings. Servera direkt och slurpa i Dig Din rykande heta ramen.

Receptet gäller för 4 portioner

Buljong:

1½ liter vatten

4 msk kycklingfond eller tre stycken buljongtärningar

4 salladslökar

4 vitlöksklyftor

50 gr färsk ingefära

1 tsk chili flakes

Tare:

3 msk misopasta

2 msk tahini

1 msk sesamolja

1 äggula

Toppings:

300 gr kycklingbröstfilé

4 ägg

Cirka 100 gr champinjoner

25 gr smör

1 noriark

200 gr ramennudlar

4 msk rostad lök

1 kruka färsk koriander

Buljong:

Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Låt sjuda 10 minuter. Skala och skiva vitlök och ingefära. Skär den gröna delen av salladslöken i grova bitar. Lägg ner i kastrullen. Tillsätt chili flakes och låt buljongen sjuda medan Du gör resten av komponenterna. Sila sedan buljonen.

Tare:

Rör ihop ingredienserna i en liten skål.

Toppings:

Koka äggen 7 minuter. Kyl och skala. Stek kycklingen i lite smör tills den är genomstekt. Salta och peppra. Skiva upp kycklingen. Skiva svampen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svampen tills den fått fin färg. Skiva den vita delen av salladslöken tunt. Klipp noriarket i bitar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Förbered serveringen: 

Fördela taren i fyra djupa tallrikar. Häll på varm buljong. Lägg ner nykokta nudlar. Toppa med kyckling, svamp, noriark, delade ägg, rostad lök och koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...