Lasagne blir rena rama snabbrätten med färdig ostsås. Denna vegetariska lasagne med spenat, tomater och oliver är en perfekt vardagsrätt.
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Smör
250 gr bladspenat
400 gr krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl svarta oliver
4 dl Kelda pastasås mild ost
9 lasagneplattor
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Skala och grovhacka den gula löken och vitlöken. Fräs i smör i en stekpanna. Rör i tinad spenat, tomatkross och smulad buljongtärning. Låt såsen koka några minuter. Kärna ur oliverna och rör ner dem i såsen. Varva tomatsås, ostsås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar