Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.
4 portioner
500 gr kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Smör
2½ dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
½ dl grovhackad färsk gräslök
¼ gurka
140 gr bacon
750 gr potatis, gärna färskpotatis
Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock cirka 10 minuter. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med potatisen.
Kommentarer
Skicka en kommentar