onsdag 23 april 2025

Klassisk sommarkyckling

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

4 portioner

500 gr kycklingbröstfilé

2 vitlöksklyftor

Smör

2½ dl vispgrädde

1 tärning hönsbuljong

2 tsk dijonsenap

½ dl grovhackad färsk gräslök

¼ gurka

140 gr bacon

750 gr potatis, gärna färskpotatis

Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock cirka 10 minuter. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med potatisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar