Bovetepannkakor är helt glutenfria pannkakor! Välj om Du vill servera dem fyllda med sött eller salt. Vi trycker att det är lika gott att servera dessa bovetepannkakor med strösocker, pressad citron och färska bär som med lagrad ost, dijonsenap och rökt skinka. Smeten blir bäst om den får stå till sig en stund innan den används.
8 stycken
3 dl bovetemjöl
½ tsk salt
2 tsk strösocker
6 dl standardmjölk
3 ägg
Cirka 3 msk smör
Till servering:
200 gt björnbär
2 msk strösocker
Citroner
Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk och vispa till en slät smet. Vispa ner resterande mjölk och ägg. Låt stå cirka 30 minuter. Värm en stekpanna. Tillsätt lite smör och grädda tunna galetter på cirka 1 dl smet åt gången. Håll pannkakorna varma i ugnen allteftersom de steks. Servera gärna med färska björnbär, socker och pressad citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar