tisdag 10 december 2024

Citronkakor

En liten kaka är ett måste till fikat. Den här knapriga mördegskakan är smaksatt med både citronskal och citronsaft. Faktum är att det godaste till en citronkaka är ett glas mjölk. Gör gärna en dubbel sats, rulla in hälften i plastfolie och förvara i frysen. Bara att skiva upp och grädda när Du får oväntat besök.

Värm ugnen till 200°. Skölj citronen noga. Häll mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en mixerbunke. Finriv det yttersta gula citronskalet ner i bunken. Tillsätt 1 msk pressad citronsaft, äggula och smör. Mixa raskt ihop till en deg. Tag upp degen ur bunken och forma till två rullar. Dela varje rulle i bitar. Rulla till bollar och lägg på två bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till kakorna lite lätt med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt citronkakorna svalna på plåten.

32 stycken

1 citron

4½ dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

1 äggula

200 gr smör, rumsvarmt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar