En underbart välsmakande saffranskyckling som sprider ljuvliga dofter i köket. Såsen smakas upp med apelsin och färsk timjan. Välj om Du vill servera Din saffranskyckling med bulgur eller ris.
Blanda saffran med vitt vin och ställ åt sidan. Koka bulgur eller ris. Skär varje kycklingfilé i tre bitar. Salta kycklingen Hetta upp smör- och rapsolja och stek kycklingen gyllene. Strimla purjolöken och stek den tillsammans med kycklingen cirka 3 minuter. Häll i saffransvinet och fräs 2 minuter. Häll i grädden och koka ihop cirka 10 minuter. Vänd i spenaten och smaka av med apelsin och timjan. Servera saffranskyckling med nykokt ris eller bulgur.
4 portioner
2 paket saffran
¾ dl torrt vitt vin
600 gr kycklingbröstfilé
1 tsk salt
2 msk smör- och rapsolja
1 purjolök
65 gr babyspenat
2½ dl vispgrädde
1 apelsin, finrivet skal och saft
2 msk finhackad färsk timjan
Till servering:
3 dl bulgur eller ris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar