Marängsviss som en tårta, det är en strålande idé. Du kan välja vilken typ av botten du vill använda, vi tog marängbotten, men en sockerkaksbotten passar också bra. Toppa med glass, vispad grädde, banan, maränger, färska bär, kolasås och chokladsås.
Börja med chokladsåsen. Hacka chokladen fint. Koka upp grädden. Tillsätt chokladen och vispa kraftigt tills den smält. Håll såsen varm. Vispa grädden. Skala och skär bananerna i bitar. Lägg marängbotten på ett tårtfat. Toppa med vaniljglass, maränger, grädde, bananer och färska bär. Ringla över chokladsås och kolasås. Servera direkt.
8 portioner
2 marängbottnar
4 dl vispgrädde
1 liter vaniljglass
Cirka 60 små maränger
4 bananer
200 gr blandade färska bär
1 dl kolasås
Chokladsås:
200 gr mörk choklad
2 dl vispgrädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar