söndag 17 mars 2024

Råstekt potatis

Råstekt potatis är vansiningt gott och känns nästan lite lyxigt. Att råsteka potatis kan vara lite småjobbigt, men det är väl mödan värd. Potatisen kan fastna i stekpannan, men håll ut, till slut har Du Din perfekta råstekta potatis. Glöm inte att krydda upp med salt och nymalen svartpeppar.

Skär potatisen i tunna skivor. Hetta upp smör- och rapsolja i en rymlig stekpanna. Lägg skivorna i stekpannan och stek på medelhög värme utan att röra om cirka 5 minuter. Vänd på potatisen och stek ytterligare cirka 5 minuter. Sänk värmen och tillsätt finriven vitlök. Stek potatisen ytterligare 10-15 minuter, tills den är mjuk. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

10 portioner

2 250 gr potatis

1¼ dl smör- och rapsolja

5 vitlöksklyftor

Salt och svartpeppar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar