Råstekt potatis är vansiningt gott och känns nästan lite lyxigt. Att råsteka potatis kan vara lite småjobbigt, men det är väl mödan värd. Potatisen kan fastna i stekpannan, men håll ut, till slut har Du Din perfekta råstekta potatis. Glöm inte att krydda upp med salt och nymalen svartpeppar.
Skär potatisen i tunna skivor. Hetta upp smör- och rapsolja i en rymlig stekpanna. Lägg skivorna i stekpannan och stek på medelhög värme utan att röra om cirka 5 minuter. Vänd på potatisen och stek ytterligare cirka 5 minuter. Sänk värmen och tillsätt finriven vitlök. Stek potatisen ytterligare 10-15 minuter, tills den är mjuk. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
10 portioner
2 250 gr potatis
1¼ dl smör- och rapsolja
5 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar