Churros

Riktigt krispiga nyfriterade churros är en svårslagen efterrätt. Servera gärna med lättvispad grädde och chokladkräm eller hallonsylt.

Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölet och arbeta smeten med en slickepott på medelvärme tills smeten släpper från kanterna. Lägg över smeten i en vispbunke och vispa tills den blivit sval. Tillsätt ett ägg i taget under vispning till en jämn smet. Lägg över i en spritspåse med stjärntyll. Värm oljan till 170-180° i en vid kastrull. Spritsa ner smeten i oljan och klipp av med en sax. Fritera 3-4 churros åt gången tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Rulla churros i socker och servera med chokladkräm och lättvispad grädde.

Chokladkräm:

Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Ta från värmen och vispa ner gräddfilen.

10 portioner

7½ dl vatten

5 msk smör

2½ msk strösocker

5 krm salt

6¼ dl vetemjöl

5 ägg

Fritering:

Cirka 12½ dl matolja

2½ dl strösocker

Chokladkräm:

7½ dl gräddfil

500 gr mjölkchoklad eller mörk choklad

5 dl vispgrädde till servering



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning