Riktigt krispiga nyfriterade churros är en svårslagen efterrätt. Servera gärna med lättvispad grädde och chokladkräm eller hallonsylt.
Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölet och arbeta smeten med en slickepott på medelvärme tills smeten släpper från kanterna. Lägg över smeten i en vispbunke och vispa tills den blivit sval. Tillsätt ett ägg i taget under vispning till en jämn smet. Lägg över i en spritspåse med stjärntyll. Värm oljan till 170-180° i en vid kastrull. Spritsa ner smeten i oljan och klipp av med en sax. Fritera 3-4 churros åt gången tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Rulla churros i socker och servera med chokladkräm och lättvispad grädde.
Chokladkräm:
Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Ta från värmen och vispa ner gräddfilen.
10 portioner
7½ dl vatten
5 msk smör
2½ msk strösocker
5 krm salt
6¼ dl vetemjöl
5 ägg
Fritering:
Cirka 12½ dl matolja
2½ dl strösocker
Chokladkräm:
7½ dl gräddfil
500 gr mjölkchoklad eller mörk choklad
5 dl vispgrädde till servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar