Prova vårt recept på het tonfiskröra smaksatt med sambal oelek, kapris och oregano. Tonfiskröran blir läckert krämig av smetana och den är härligt mångsidig. Du kan t ex servera denna heta tonfiskröra på knäckebröd med mycket grönsaker och kokt ägg. Toppad med smörstekt kapris blir den gourmetgod. Du kan även använda den i wraps eller pasta.
Låt tonfisken rinna av väl. Mosa tonfisken och blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva rödlöken. Skiva paprikan och dela tomaterna. Fördela tonfiskröran på bröden. Toppa med grönsaker, spenat och äggklyftor.
10 portioner
5 burkar 200 gr tonfisk i olja
2½ msk tomatpuré
2½ msk kapris
2½ tsk sambal oelek
1¼ tsk torkad oregano
2½ dl smetana
Salt och svartpeppar
Till servering:
Knäckebröd, gärna fröknäcke
2½ liten rödlök
2½ röd paprika
Små tomater
Babyspenat
5 kokta ägg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar