torsdag 14 mars 2024

Tonfiskröra

Prova vårt recept på het tonfiskröra smaksatt med sambal oelek, kapris och oregano. Tonfiskröran blir läckert krämig av smetana och den är härligt mångsidig. Du kan t ex servera denna heta tonfiskröra på knäckebröd med mycket grönsaker och kokt ägg. Toppad med smörstekt kapris blir den gourmetgod. Du kan även använda den i wraps eller pasta.

Låt tonfisken rinna av väl. Mosa tonfisken och blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva rödlöken. Skiva paprikan och dela tomaterna. Fördela tonfiskröran på bröden. Toppa med grönsaker, spenat och äggklyftor.

10 portioner

5 burkar 200 gr tonfisk i olja

2½ msk tomatpuré

2½ msk kapris

2½ tsk sambal oelek

1¼ tsk torkad oregano

2½ dl smetana

Salt och svartpeppar

Till servering:

Knäckebröd, gärna fröknäcke

2½ liten rödlök

2½ röd paprika

Små tomater

Babyspenat

5 kokta ägg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ljumma potatisklyftor i dragonsås

Senap och dragon är perfekt ihop med potatis och skinka. Koka potatisen med skalet kvar. Låt potatisen svalna och skär den i klyftor. Blanda...