Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av bartendern Giuseppe Cipriani på Harry's Bar i Venedig. Bellini har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt t ex en lyxig brunch.
Ingredienser
9 cl Prosecco
3 cl Persikopuré
Börja med att göra persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det funkar även bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra. Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco. Rör om försiktigt. Garnera med en persikoskiva. Champagneglas kan komma i ganska många olika storlekar, så tänk på att anpassa måtten utifrån vilka glas Du använder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar