Pasta puttanesca är en smakrik och läcker tomatsås. Denna italienska pastaklassiker ska innehålla både sardeller, oliver, chili och tomater. Alla dessa ingredienser bidrar till en mustig och smakrik tomatsås. Ju längre du låter såsen sjuda, desto mustigare blir Din pasta puttanesca.
Skala och skiva vitlöken. Skiva chilin. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs vitlök och chili på svag värme 3–4 minuter. Tillsätt sardeller, oliver och kapris. Fräs ytterligare 5 minuter. Rör ner tomater, socker och salt. Låt sjuda under lock minst 15 minuter. Koka pastan al dente. Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad persilja och servera pasta puttanesca direkt.
10 portioner
7½ vitlöksklyftor
2½ röd chili
125 gr smör
15 sardellfiléer
5 dl kalamataoliver utan kärnor
5 msk kapris
2½ burk konserverade körsbärstomater
2½ tsk strösocker
2½ tsk salt
1 000 gr spaghetti
2½ kruka färsk persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar