Rårakor

Krispiga rårakor kan toppas med flera olika godsaker. Om det är vardagsmiddag med bacon och lingon, till festligare tillfällen med krämig smetana, räkor och forellrom. Eller varför inte en smakrik vegetarisk råraka med ädelost, svamp och nötter. Stek Dina rårakor i rikligt med smör.

Smält 50 gr av smöret. Tvätta potatisen och grovriv den. Blanda potatis med smör och salt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Klicka ut potatisen i pannan och tryck till med en stekspade så rårakan blir tunn. Stek på hög värme cirka 2 minuter per sida. De ska få fin färg och bli krispiga. Servera krispiga rårakor med smetana, räkor, finhackad lök, krasse och citron.

10 portioner

Cirka 250 gr smör

2½ kg potatis

2½ tsk salt

Till servering:

5 dl Smetana

250 gr skalade räkor

2½ schalottenlök, finhackad

Smörgåskrasse

2½ citron i klyftor



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning