Krispiga rårakor kan toppas med flera olika godsaker. Om det är vardagsmiddag med bacon och lingon, till festligare tillfällen med krämig smetana, räkor och forellrom. Eller varför inte en smakrik vegetarisk råraka med ädelost, svamp och nötter. Stek Dina rårakor i rikligt med smör.
Smält 50 gr av smöret. Tvätta potatisen och grovriv den. Blanda potatis med smör och salt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Klicka ut potatisen i pannan och tryck till med en stekspade så rårakan blir tunn. Stek på hög värme cirka 2 minuter per sida. De ska få fin färg och bli krispiga. Servera krispiga rårakor med smetana, räkor, finhackad lök, krasse och citron.
10 portioner
Cirka 250 gr smör
2½ kg potatis
2½ tsk salt
Till servering:
5 dl Smetana
250 gr skalade räkor
2½ schalottenlök, finhackad
Smörgåskrasse
2½ citron i klyftor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar