Fortsätt till huvudinnehåll

Cornflakeskakor

Cornflakeskakor mättar sötsuget när det sätter in. Krispiga, söta och oemotståndliga. Dessutom är de riktigt enkla att få till. Mörk choklad, smör och cornflakes smält samman för att sedan toppas med len mjölkchoklad, krispiga pistagenötter och rostad kokos.

Smält smör i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, vaniljsocker och kakao. Låt koka upp under omrörning, ta från värmen. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen. Rör till en slät smet. Krossa cornflakesen lite och vänd ner försiktigt i smeten med saltet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Smält mjölkchokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Hacka pistagenötterna. Ringla chokladen över cornflakeskakorna. Strö över pistagenötter och kokos. Låt cornflakeskakorna stelna i rumstemperatur, minst 1 timme.

14 stycken

100 gr smör

1 dl strösocker

½ dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

50 gr mörk choklad

7 dl cornflakes eller rice kripies

1 krm salt

Topping:

100 gr mjölkchoklad

½ dl rostade pistagenötter

2 msk rostade kokosflingor



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...