Cornflakeskakor mättar sötsuget när det sätter in. Krispiga, söta och oemotståndliga. Dessutom är de riktigt enkla att få till. Mörk choklad, smör och cornflakes smält samman för att sedan toppas med len mjölkchoklad, krispiga pistagenötter och rostad kokos.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, vaniljsocker och kakao. Låt koka upp under omrörning, ta från värmen. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen. Rör till en slät smet. Krossa cornflakesen lite och vänd ner försiktigt i smeten med saltet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Smält mjölkchokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Hacka pistagenötterna. Ringla chokladen över cornflakeskakorna. Strö över pistagenötter och kokos. Låt cornflakeskakorna stelna i rumstemperatur, minst 1 timme.
14 stycken
100 gr smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50 gr mörk choklad
7 dl cornflakes eller rice kripies
1 krm salt
Topping:
100 gr mjölkchoklad
½ dl rostade pistagenötter
2 msk rostade kokosflingor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar