tisdag 30 januari 2024

Kladdkakemuffins med mintchoklad

Sagolika kladdkakemuffins med var sin ruta mintchoklad i mitten. Enkelt recept på sega och kladdiga chokladmuffins. Perfekta till fikat eller som efterrätt. Toppas med riven choklad. Kladdkakemuffins smakar ljuvligt med en kula glass till serveringen.

Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt med 12 formar och ströa med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser utom mintchokladen. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formarna. Tryck ner en chokladruta i varje form. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Låt svalna. Riv chokladen. Ställ kladdkakemuffins på tallrikar och lägg en kula vaniljglass på varje. Ringla chokladsås över och toppa med riven choklad. Garnera eventuellt med citronmeliss.

Receptet gäller för 12 stycken

100 gr smör

2 ägg

3 msk kakao

3 dl strösocker

1 msk chokladdryckspulver eller Oboy 

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1½ dl vetemjöl

12 bitar mintchoklad cirka 100 gr

Kokosflingor

Till servering:

50 gr mintchoklad

Chokladsås

½ liter vaniljglass




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar