Sagolika kladdkakemuffins med var sin ruta mintchoklad i mitten. Enkelt recept på sega och kladdiga chokladmuffins. Perfekta till fikat eller som efterrätt. Toppas med riven choklad. Kladdkakemuffins smakar ljuvligt med en kula glass till serveringen.
Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt med 12 formar och ströa med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser utom mintchokladen. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formarna. Tryck ner en chokladruta i varje form. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Låt svalna. Riv chokladen. Ställ kladdkakemuffins på tallrikar och lägg en kula vaniljglass på varje. Ringla chokladsås över och toppa med riven choklad. Garnera eventuellt med citronmeliss.
Receptet gäller för 12 stycken
100 gr smör
2 ägg
3 msk kakao
3 dl strösocker
1 msk chokladdryckspulver eller Oboy
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
12 bitar mintchoklad cirka 100 gr
Kokosflingor
Till servering:
50 gr mintchoklad
Chokladsås
½ liter vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar