tisdag 9 januari 2024

Löksås

En krämig och fyllig löksås är ett måste till nystekt fläsk. Den är lätt att laga och passar även utmärkt till pannbiff, köttbullar eller fläskkotlett.

Skala och skär löken i tunna skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek löken mjuk med socker på medelvärme 10-12 minuter. Pudra över mjöl och blanda väl. Rör ner mjölk och grädde. Smula ner buljongen och sjud 5-6 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

10 portioner

5 gula lökar

62½ gr smör

2½ tsk strösocker

2½ msk vetemjöl

5 dl mjölk

2½ dl vispgrädde

1¼ tärning köttbuljong

Salt och svartpeppar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dirty Martini

Dirty Martini är en klassisk drink som baseras på Dry Martini. Skillnaden är att man tillsätter en liten skvätt olivspad till en Dirty Marti...