Klassiskt recept på frasvåfflor. Hetta upp våffeljärnet ordentligt innan Du gräddar frasvåfflorna och smörj med smör så lossnar de lättare. Lägg de färdiga våfflorna på galler så håller de sig frasiga.
Smält smöret och låt svalna. Häll mjöl, bakpulver, socker, salt i en skål. Vipsa ner mjölk och vatten till smeten är klumpfri. Låt stå cirka 10 minuter. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med vispad grädde och rårörda hallon eller sylt.
10 stycken
93¾ gr smör
3¾ dl vetemjöl
1¼ tsk bakpulver
2½ tsk strösocker
1¼ tsk salt
2½ dl mjölk
2½ dl iskallt mineralvatten
2½ dl vispgrädde
Rårörda hallon eller sylt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar