Frasvåfflor

Klassiskt recept på frasvåfflor. Hetta upp våffeljärnet ordentligt innan Du gräddar frasvåfflorna och smörj med smör så lossnar de lättare. Lägg de färdiga våfflorna på galler så håller de sig frasiga.

Smält smöret och låt svalna. Häll mjöl, bakpulver, socker, salt i en skål. Vipsa ner mjölk och vatten till smeten är klumpfri. Låt stå cirka 10 minuter. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med vispad grädde och rårörda hallon eller sylt.

10 stycken

93¾ gr smör

3¾ dl vetemjöl

1¼ tsk bakpulver

2½ tsk strösocker

1¼ tsk salt

2½ dl mjölk

2½ dl iskallt mineralvatten

2½ dl vispgrädde

Rårörda hallon eller sylt



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning