Efter Sundsvalls tapp, Degerfors ny etta

Mållöst och poängtapp.

Gif Sundsvalls 0–0 hemma mot Norrby innebär att serieledningen är förlorad.

Sundsvall är obesegrat i superettanfotbollen och har länge toppat serien, mycket tack vare hemvändaren Pontus Engbloms åtta mål på sju matcher.

Hemma mot Norrby tvingades laget att möblera om på mittfältet sedan Juanjo Ciércoles brutit sitt kontrakt och Pontus Silfwer åkt på en långtidsskada.

Även om Sundsvall på papperet såg starkare ut än tabellsjuan blev det en chansfattig tillställning som slutade mållös.

Med en intjänad poäng klättrade Norrby en placering och ligger nu på delad sjätteplats med Västerås.

Ny serieledare är Degerfors som slog Trelleborg hemma med 1–0. Matchens enda mål kom i 58e minuten genom Sebastian Ohlsson.

Jönköping Södra vände och vann borta mot tabellfyran Öster. Matchen slutade 3–1 till J-Södra som nu ligger åtta i superettan.

Gais tappade poäng efter 1–1 hemma mot nykomlingen Umeå, men klättrar ändå upp på nionde plats.

Tidigare under lördagen spelade Ljungskile 2–2 hemma mot Dalkurd. Alla mål kom i den andra halvleken där bortalaget stod för en sen upphämtning.

I den 85e minuten nickade inhoppande Christoffer Styffe in reduceringen och sex minuter in på stopptid satte Kerfala Cissoko dit kvitteringen. Ett tungt poängtapp för Ljungskile som därmed ligger kvar på 15e plats i tabellen. Dalkurd ligger tia med sju inspelade poäng.