Slät potatissoppa

Här kommer receptet på en urgod soppa. Och som man med fördel kan koka dubbelt upp av, för att sedan bara frysa in.

Perfekt att sedan tina och servera när den stressiga vardagen står på glänt.
.
Vill man äta vegetariskt så väljer man en vegetarisk fond.
.
4 - 6 portioner

10 stycken medelstora potatisar (mjölig)
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Smör/olja
4 dl vatten
4 dl mjölk
1 msk koncentrerad grönsaksfond (alternativ kycklingfond)
Salt och peppar
.
Skala och skiva potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull, utan att det får färg. Tillsätt potatis, mjölk, vatten och fonden. Låt soppan sjuda en tio minuter tills potatisen blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät och servera gärna med lite smörstekt bröd.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning