30 juni

Just idag möter jag en annan människa på djupet

Om vi bara vågar kliva ut ur garderoben och börjar berätta om våra hemliga drömmar och det vi skäms för så märker vi att vi är mer lika varandra än vi kunnat ana. Det är när vi tar risken att mötas i öppenhet som vi kan se att vi varken är bättre eller sämre än någon annan. Först då kan vi lära känna varandra och inse att det inte finns några främlingar,

Vem kan jag öppna mig för?

Har ingen mer än datorn att öppna mig för, försöker att öppna mig för min terapeut så gott det går.

Åtta saker Du ska se upp med hos Din partner

När Du verkligen vill att en relation ska hålla är det lätt att bli blind för en partners sämre sidor.

Vissa beteenden, som missbruk, våld och otrohet, är förstås uppenbara, men andra är mindre tydliga.

Huffington Post bad ett gäng relationsexperter lista varningssignaler som är lätta att missa.

Din partner baktalar alla sina ex

Antingen är det här en person som haft sensationellt otur i kärlek eller ägnat sig åt noll introspektion.

En kollapsad relation handlar väldigt sällan om bara en persons tillkortakommanden. I stället för att försöka förstå vad personen själv gjorde fel så läggs all skuld på någon annan.

Ingen relation tar slut bara på grund av en persons uppförande. Om Din agerar offer till alla sina ex så är det sannolikt att han/hon kommer prata om Er relation på samma sätt i framtiden.

Din partner visar inget intresse för Ditt liv

I början av en relation kanske Du är så förälskad att du gladeligen lyssnar på den andra personens ändlösa berättelser. Och kanske är Du lite blyg och bara tycker det är skönt att någon annan pratar?

Djupare in i relationen kan det dock bli ett problem, när Du plötsligt märker att Din partner faktiskt inte bryr sig särskilt mycket om Ditt liv. Han/hon kanske visar ointresse för Dina historier eller vänder tillbaka en diskussion till sig själv.

Känner Du att Dina tankar och åsikter värdesätts? 

Känner Du Dig hörd och förstådd? 

Om inte är det nog dags att leta efter någon ny.

Din partner vägrar träffa vänner och familj

Att träffa en partners familj och vänner ses ofta som en milstolpe i kärleksrelationer. Och i den bästa av världar ska det här samspelet fungera åt båda hållen.

Om Din partner alltid kommer med undanflykter när det vankas AW med kollegor/vänner eller flyr så fort ordet "familjemiddag" kommer på tal finns det utrymme för oro.

Om Du alltid hittar på ursäkter för varför Din partner aldrig deltar i Dina sociala kretsar, kan det vara läge för en öppen och ärlig konversation mellan Er två.

Din partner är otrevlig mot främlingar

Hur Du behandlar andra säger mycket om vem Du själv är som person.

Håll därför ögon och öron öppna och notera hur Din partner behandlar servitören på restaurangen, taxichauffören eller personen som står framför i kassakön på Ica.

Dåligt uppförande mot främlingar är vanligtvis en föraning om hur de kommer behandla Dig i framtiden.

Din partner har svårt att be om ursäkt

Att kunna säga förlåt är inte bara ett tecken på mogenhet, det kan också vara direkt avgörande för att en relation ska fungera.

Det finns försvinnande få historiska exempel på personer som gått totalt felfria genom ett helt liv. Människor gör misstag och det är inte hela världen, så länge du ber om ursäkt till de som drabbas.

Er relation kommer lida om Du är den enda som äger Dina misstag.

Din partner har slutat göra snälla saker för Dig

I början av en relation vill vi ofta visa upp vårt absolut bästa jag. Vi har känselspröten ute och försöker tillgodose vår partners behov så mycket som möjligt, eftersom vi blir lyckliga av att se vår partner lycklig.

Det kan handla om större gester eller bara småsaker som gör Din partners liv lite enklare. Tyvärr kan den typen av beteende försvinna längre in i en relation, vilket också försämrar förhållandet.

Om Din partner aldrig uppvisat ett sådant beteende kan det också vara en varningsflagg.

Din partner gör narr av Dig, framför andra

Lite kärleksfullt och ömsesidigt gnabb i hemmets trygga miljö behöver inte vara några konstigheter. Men när Din partner upprepade gånger ger Dig gliringar framför andra, trots att Du sagt stopp, blir det något annat.

Även om Din partner tycker att Du överreagerar eller försöker hävda att han/hon "bara skojar", så bör Ditt nej räcka för att han/hon ska sluta.

Det indikerar att Du aldrig kommer känna Dig helt känslomässigt trygg i den här relationen,.

Din partner är oftast på dåligt humör

Alla vaknar upp på fel sida lite då och då. Och efter en lång arbetsdag är det förståeligt om vi är lite surpuppiga.

Men, när irritation är standardhumöret och Din parter är oartig eller respektlös, så bör Du inte skoja bort det som en petitess.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning