27 juni

Just idag samarbetar jag med andra

Mötet med Guds villkorslösa kärlek är en uppgörelse med vår tids individualism, materialism och prestationsångest. Den fruktlösa kamp som gör oss människor till varandras konkurrenter och det budskap som intalar oss att vi måste presentera, vara och se ut på ett särskilt sätt för att ha ett verkligt värde på den fria marknaden. 

Vem jämför jag mig själv med?

Jag har nog ingen att jämföra mig med, för ingen är en sådan skitstövel som mig. 

Sju knep som hjälper Dig att bli bättre på att samarbeta

Att kunna samarbeta är lika viktigt i privatlivet som på arbetsplatsen, men det kan många gånger vara svårt. Inte främst på arbetsplatsen då man kanske inte känner sina kollegor så bra. Med dessa enkla knep i bakhuvudet blir Du en expert på att samarbeta.

Ta inte allt personligt. Det är inte alltid så lätt att skaka av sig kritik eller motsättningar som dyker upp på jobbet. Men det är viktigt att försöka att inte ta allt personligen. Tänk Dig att det bara är Ditt arbetsjag som ska ta åt sig av kritiken, och inte Ditt privatajag.

Skapa en VI-känsla. I ett grupparbete är det viktigt att man skapar en gemenskap där man försöker hjälpa varandra. Om någon i gruppen är ny eller behöver extrahjälp är det viktigt att se det som hela gruppens uppgift att lösa och inte bara den personens bekymmer.

Välj Dina krig. När man ska samarbeta med andra människor kan det vara någon som inte håller med Dig, eller inte bejakar Dina idéer. Försök att välja Dina strider. Att kompromissa kommer gynna både Dig själv och hela gruppen.

Kritisera inte inför andra. Om Du inte kommer överens med någon eller vill ge någon konstruktiv kritik är det bättre att Du gör det enskilt till den personen, och inte framför hela gruppen.

Ha en positiv inställning. Robert I Sutton, professor vid Stanforduniversitetet, har gjort studier som visar att känslor smittar av sig snabbare än vi tror på andra människor. Men att vara negativ kan inte bara vara smittsamt för andra utan det kan även framställa Dig i dåliga dagar. Försök därför att vara positiv till andra personers tankar och idéer.

Var effektiv. Tidsbrist är något som de flesta  är drabbade av så försök vara så effektiv Du bara kan. Dubbelkolla vilka som faktiskt behöver delta på ett inbokat möte, och hur Ni bäst kan utnyttja den utsatta mötestiden.

Lär känna personen Du ska samarbeta med. Det blir ofta både mer effektivt och roligare om Du lär känna den eller dem personerna Du ska jobba med.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning