Marängbotten
En marängbotten kan toppas med oändligt många godsaker och förvandlas till en ljuvlig tårta. Bästa grunden till tårtan är fluffigt vispad grädde som breds över marängbottnen. Toppa med bär, frukt, choklad eller vad Du är sugen på. Det är riktigt gott att ha lemon curd eller smält choklad på botten innan grädden breds över. Bara fantasin sätter gränser-
Maräng:
Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en helt ren bunke, gärna av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning, till en fast och blank maräng. Sikta ner florsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn marängsmet med hjälp av en slickepott. Klicka eller spritsa marängen till en botten på en plåt med bakplåtspapper, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 90 minuter. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1 timme. Låt marängbotten svalna helt och hållet på den varma plåten.
10 portioner
Maräng:
5 äggvitor
1¼ dl strösocker
2½ dl florsocker
Kommentarer
Skicka en kommentar