Halloumigryta är en läcker vardagsrätt som kombinerar den goda smaken av halloumiost och broccoli med färsk ingefära, gurkmeja och färsk koriander. Denna halloumigryta är både krämig och kryddstark.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skär osten i 2x2 cm stora bitar. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek osten tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär broccolin i buketter. Skiva stammen. Fräs lök och vitlök i smör- och rapsolja cirka 5 minuter. Tillsätt ingefära och kryddor, fräs cirka 1 minut under omrörning. Tillsätt broccoli, tomater och vatten. Sjud cirka 8 minuter. Rör ner crème fraiche och halloumi. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt. Toppa halloumigryta med rostad manel och koriander. Servera med kokt ris.
4 portioner
225 gr halloumi
1 msk smör- och rapsolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 gr broccoli
2 msk riven färsk ingefära
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen gurkmeja
400 gr konserverade körsbärstomater
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
Cirka 1 tsk salt
Till servering:
3½ dl ris
100 gr mandelspån, rostad
1 kruka färsk koriander
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar