Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.

Rostade rotfrukter:

Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör- och rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Blanda med timjan strax innan servering.

Kycklinggryta:

Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör- och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme cirka 5 minuter. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

4 portioner

Kycklinggryta:

500 gr kycklingbröstfilé

200 gr skogschampinjoner

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

3 dl syrad grädde

½ dl vatten

1 msk kycklingfond

1 msk hackad färsk timjan

Rostade rotfrukter:

400 gr morot

400 gr palsternacka

200 gr rotselleri

2 rödlökar

2 hackade vitlöksklyftor

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

¾ dl hackad färsk timjan

Smör- och rapsolja

1 dl frysta lingon


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto