Kycklinggryta med rostade rotfrukter
Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.
Rostade rotfrukter:
Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör- och rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Blanda med timjan strax innan servering.
Kycklinggryta:
Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör- och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme cirka 5 minuter. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.
4 portioner
Kycklinggryta:
500 gr kycklingbröstfilé
200 gr skogschampinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl syrad grädde
½ dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk hackad färsk timjan
Rostade rotfrukter:
400 gr morot
400 gr palsternacka
200 gr rotselleri
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
¾ dl hackad färsk timjan
Smör- och rapsolja
1 dl frysta lingon
Kommentarer
Skicka en kommentar