Pappardelle
Pappardelle är en pastasort som alltid bakas med ägg. Den kavlas tunt i pastamaskin och skärs sedan i remsor. Servera gärna Din pappardelle med en syrlig gräddsås smaksatt med färsk citron och vitlök.
Pastadeg:
Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 minuter i rumstemperatur. Dela degen i två delar och kavla ut riktigt tunt, gärna i pastamaskin. Skär degen i centimetertjocka remsor.
Citronsås:
Koka upp pastavatten. Skala och finhacka vitlöken. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt vitlök och fräs någon minut. Häll ner grädde, citronskal och saft. Sjud 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan 2-3 minuter. Vänd ner nykokt pasta i såsen och toppa med parmesan.
4 portioner
Pastadeg:
5 dl durumvetemjöl
2 ägg
2 äggulor
1 msk olivolja
1 msk vatten
¾ tsk salt
Citronsås:
2 vitlöksklyftor
25 gr smör
3 dl vispgrädde
1 citron, finrivet skal och saft
150 gr färskriven parmesanost
Kommentarer
Skicka en kommentar