Belugabolognese
En mustig belugabolognese med smak av selleri, vitt vin, paprika och lite chili. Krämig och mustig, precis så som vi vill ha den. Låt gärna belugabolognese puttra länge så den blir riktigt smakrik, maffig och mustig. Ta lite av pastavattnet och vänd ner i såsen innan Du blandar den med pastan, stärkelsen från pastavattnet gör att såsen blandar sig bra med pastan. Toppa sedan med finriven lagrad ost och servera direkt.
Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna paprika och selleri smått. Hetta upp smör- och rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek lök, vitlök, paprika och selleri 3-4 minuter. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 2-3 minuter. Rör ner vin, krossade tomater och belugalinser. Sjud 20-25 minuter, tills linserna är klara. Koka pastan al dente. Rör ner crème fraiche i såsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda väl avrunnen pasta med belugabolognesen. Toppa med riven ost och servera direkt.
10 portioner
2½ gul lök
5 vitlöksklyftor
2½ röd paprika
2½ stjälkar blekselleri
5 msk smör- och rapsolja
7½ msk tomatpuré
5 dl vitt vin
2½ burk krossade tomater
5 dl belugalinser
5 dl crème fraiche paprika & chili
750 gr spaghetti till servering
375 gr dackeost
Kommentarer
Skicka en kommentar