Gazpacho
Klassisk gazpacho som serveras iskall med krispiga krutonger och krämig örtyoghurt. Gazpacho passar att bjuda på under minglet på festen och är läskande gott varma sommardagar.
Skala och grovhacka lök, vitlök och gurka. Skär paprika i bitar. Kantskär brödet och skär det i bitar. Lägg allt i en rymlig bunke. Rör ner tomater, vatten, olivolja, vinäger, salt och chili flakes. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt. Ställ gazpachon kallt.
Örtyoghurt:
Mixa ihop örter och yoghurt. Smaka av med salt och nymalen peppar. Toppa väl kyld gazpacho med örtyoghurt, krutonger och färska örter.
4 portioner
1 schalottenlök
½ vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 gurka
4 skivor formbröd
2 burkar konserverade hela tomater á 400 gr
2 dl vatten
3 msk olivolja
4 msk sherryvinäger
2 dl vatten
2 tsk salt
1 tsk chili flakes
Örtyoghurt:
½ dl grovhackad bladpersilja
½ kruka färsk basilika
2 dl turkisk yoghurt
Salt och svartpeppar
Till servering:
Krutonger
Färska örter
Kommentarer
Skicka en kommentar