Gazpacho

Klassisk gazpacho som serveras iskall med krispiga krutonger och krämig örtyoghurt. Gazpacho passar att bjuda på under minglet på festen och är läskande gott varma sommardagar.

Skala och grovhacka lök, vitlök och gurka. Skär paprika i bitar. Kantskär brödet och skär det i bitar. Lägg allt i en rymlig bunke. Rör ner tomater, vatten, olivolja, vinäger, salt och chili flakes. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt. Ställ gazpachon kallt.

Örtyoghurt:

Mixa ihop örter och yoghurt. Smaka av med salt och nymalen peppar. Toppa väl kyld gazpacho med örtyoghurt, krutonger och färska örter.

4 portioner

1 schalottenlök

½ vitlöksklyfta

1 röd paprika

1 gurka

4 skivor formbröd

2 burkar konserverade hela tomater á 400 gr

2 dl vatten

3 msk olivolja

4 msk sherryvinäger

2 dl vatten

2 tsk salt

1 tsk chili flakes

Örtyoghurt:

½ dl grovhackad bladpersilja

½ kruka färsk basilika

2 dl turkisk yoghurt

Salt och svartpeppar

Till servering:

Krutonger

Färska örter

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto