Fortsätt till huvudinnehåll

Trettio frågor om sex som kan stärka Din relation

Semestern kan vara ett efterlängtat tillfälle till mer sex, eller en ömsesidig förståelse för att orken knappt finns. Båda sätten kan faktiskt leda till ett tillfredsställande sexliv. Tricket är att våga prata om det. 

Hjärnan är kroppens viktigaste sexuella organ. Där föds lusten, där skapas drömmar och fantasier likväl som rädslor, blockeringar och frustration. Det går inte att gissa vad ens partner innerst inne tänker och vill, utan Ni måste prata om det. Det kan leda till att lusten väcks och stärks. Det kan också innebära en ömsesidig förståelse för att sexet just nu får vara på sparlåga. 

Studier visar att personer som är mycket nöjda med sitt sexliv har flera viktiga delar gemensamt:

De känner sig trygga med varandra

De pratar öppet om närhet och sex

De skapar tid för intimitet

De värdesätter närhet och sex

Att kunna kommunicera om sex, sina behov och önskemål är en viktig del av ett bra sexliv.

Det kan kännas svårt att börja prata om sex. Här är trettio frågor som kan hjälpa Er igång. Ge gärna frågorna lite tid. Det kan leda till ny kunskap både om Dig själv och Din partner. Dela gärna upp frågorna för att prata vid flera olika tillfällen.

Generellt sett, hur känns Din lust just nu på en skala från 1 till 10?

(där 1 är nästan obefintlig, och 10 är på topp)

Skulle Du önska att Du hade mer eller mindre lust än Du har?

På vilket sätt väcks Din lust? 

Gradera dessa förslag med 1-10, när Din partner rör Dig, när Du ser Din partner naken, romantiska upplevelser, innerliga samtal, tanken på en dejtnight, när Du läser om sex, ser på sexiga bilder. Fler förslag?

När det gäller beröring, var på kroppen gillar Du att bli smekt och berörd?

Vilken typ av beröring gillar Du när Du har sex?

Hur vill Du att Din partner rör Dig och visar närhet i vardagen?

Hur visar Du att Du gärna vill ha sex? 

Brukar Din partner märka det?

När på dygnet tycker Du bäst om att ha sex? 

Hur funkar det med livet just nu?

Vissa vill känna närhet till sin partner innan sex, och andra vill ha sex för att känna sig nära. Hur är det för Dig?

Vad tycker Du är en bra sexuell relation?

Har det hänt att Du känt Dig sexuellt avvisad av Din partner?

På vilket sätt vill Du skapa närhet och intimitet med Din partner även när Ni inte har sex? 

Smekningar? 

Kyssar? 

Kramar?

Vad blir Du sexuellt attraherad av hos Din partner?

Vad får Dig att känna Dig sensuell?

Hur ser Du på att använda sexleksaker? 

Har Du provat något, vill Du prova något?

Om Du är öppen för att prova sexleksaker, hur vill Du att det ska gå till? 

Vill Du välja själv, vill Du välja tillsammans med Din partner eller vill Du bli överraskad?

Var tycker Du om att ha sex, någon särskild plats?

Vad är det mest sexuellt spännande Du varit med om?

På vilket sätt skulle Du vilja utforska sex tillsammans med Din partner?

Hur känns det för Dig när Du får orgasm? 

När är det lättast för Dig att få orgasm?

Är det viktigt för Dig att båda får orgasm?

Har Du någon gång haft problem med sex, t ex att det är svårt att få stånd, för snabb utlösning, att underlivet känns för torrt eller att det är svårt att få orgasm?

Vad tycker Du om att använda glidmedel?

Hur ser den optimala sexiga dejten ut?

Vilken sorts sex gillar Du bäst, snabbt, långsamt, mjukt, hårt?

Har Du någon favoritposition?

Har Du en fantasi Du vill dela?

Tycker Du någon i relationen är mer dominerande, och hur ser Du på det?

Hur ser Du på kinky sex, finns det något särskilt Du skulle vilja göra med Din partner?

Hur har det känts för Dig att prata om sex? 

Är det några svar som förvånat Dig?



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Vaniljsås Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Klart. Receptet gäller för 6 portioner 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 100 gr smör Fyllning: 4 äpple

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Chucho Valdés är kubansk pianist, bandledare, kompositör och arrangör. Här med sin batátrumma. Chucho Valdés har fått elva Grammy, senast för bästa latin jazz-album. I april spelar han på Selamfestivalen i Stockholm, staden där hans far och läromästare Bebo Valdés satt bortglömd i trettio år. Genom åren, han är 78 idag, har pianisten, kompositören, arrangören och bandledaren Chucho Valdés arbetat med mängder av artister, musiker och projekt. Det mest kända är Irakere, som satte afrokubansk jazzrock på världskartan. I drygt trettio år ledde han denna supergrupp från Kuba. I sitt senaste projekt, ”Jazz Batá” , har han skalat ned sättningen till piano, kontrabas, congas och batá. Det är afrikanska ”talande” handtrummor som används i den kubanska santería-religionens heliga riter.

Risotto

Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto, en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering. Koka upp buljongen och varmhåll under tiden Du lagar risotton. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme 8-10 minuter. Rör i riset och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning tills det är lite genomskinligt. Höj värmen något. Tillsätt vin och ett par dl av den varma buljongen. Rör ofta i grytan. När vätskan kokat bort och riset ser ut som en lösare gröt är det dags att hälla på lite buljong till. Fortsätt hälla på buljong och röra ofta tills vätskan är slut och riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna. Ta från värmen. Rör i resten av smöret och osten. Smaka av risotton med salt och pepp