Vegetarisk gulasch
En mustig vegetarisk gulaschsoppa med smak av paprika och gott kryddad med vitlök, chili och kummin. Servera gärna soppan med en mild och lite syrlig klick matyoghurt.
Skala potatisen. Dela i halvor och skiva. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 minuter. Vispa så att soppan blir lite sönderdelad. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt och strö persilja över.
4 portioner
3 mjöliga potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
Smör
½ dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 tsk chilipulver
1 liter grönsaksbuljong
½ dl hackad färsk persilja
2 dl turkisk yoghurt
Kommentarer
Skicka en kommentar