En mustig vegetarisk gulaschsoppa med smak av paprika och gott kryddad med vitlök, chili och kummin. Servera gärna soppan med en mild och lite syrlig klick matyoghurt.
Skala potatisen. Dela i halvor och skiva. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 minuter. Vispa så att soppan blir lite sönderdelad. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt och strö persilja över.
4 portioner
3 mjöliga potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
Smör
½ dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 tsk chilipulver
1 liter grönsaksbuljong
½ dl hackad färsk persilja
2 dl turkisk yoghurt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar