Fortsätt till huvudinnehåll

Snopet för äldrebedragare, poliser låg i bakhåll

Fyra poliser kunde haffa äldrebedragaren “med händerna i kakburken”, som en polisman uttrycker det, skriver Dagens Nyheter.

Bedragaren knackade på dörren och kunde aldrig ana att kvinnan i 90-årsåldern hade gillrat en polisfälla.

Hon hade blivit uppringd av en person som utgav sig för att jobba för ett postbolags räkning och som tjatade om att kvinnan skulle lämna ut sin kod till kontokortet.

Men kvinnan misstänkte att det inte stod rätt till och ringde larmnumret 112.

Motvilligt hade hon dess för innan avslöjat sitt kontokortsnummer för uppringaren.

Det berättar Dagens Nyheter.

Efter samtalet skulle kvinnan få besök av en man som skulle byta ut hennes betalkort.

Polisen ryckte ut och patrullen inledde förhör med kvinnan om det pågående bedrägeriet.

Då ringde det igen, när poliserna var på plats, och beskedet var då att en “kollega” till bedragaren snart skulle dyka upp hos kvinnan.

Han knackar på och då är vi fyra poliser, varav två aspiranter, som står där. Han blev nog lite förvånad kan jag tänka mig, säger en polisman i Huddinge, som inte vill figurera med namn, till Dagens Nyheter.

Bedragaren insåg att det var kört.

Han var ganska uppgiven. Han ertappades ju med händerna i kakburken. Sedan kördes han till polisstationen i Flemingsberg. Han är nu misstänkt för försök till grovt bedrägeri.

Brottet, som kan vara en del i en större bedrägerihärva, rubriceras som grovt eftersom kvinnan var 90 plus.

Polisen säger att det är ovanligt att bedragare tas på bar gärning och att det var tur. Men man tackar också brottsoffret som ringde 112 i stället för 114 14, vilket gjorde att polisen kunde agera snabbt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Vaniljsås Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Klart. Receptet gäller för 6 portioner 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 100 gr smör Fyllning: 4 äpple

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Chucho Valdés är kubansk pianist, bandledare, kompositör och arrangör. Här med sin batátrumma. Chucho Valdés har fått elva Grammy, senast för bästa latin jazz-album. I april spelar han på Selamfestivalen i Stockholm, staden där hans far och läromästare Bebo Valdés satt bortglömd i trettio år. Genom åren, han är 78 idag, har pianisten, kompositören, arrangören och bandledaren Chucho Valdés arbetat med mängder av artister, musiker och projekt. Det mest kända är Irakere, som satte afrokubansk jazzrock på världskartan. I drygt trettio år ledde han denna supergrupp från Kuba. I sitt senaste projekt, ”Jazz Batá” , har han skalat ned sättningen till piano, kontrabas, congas och batá. Det är afrikanska ”talande” handtrummor som används i den kubanska santería-religionens heliga riter.

Risotto

Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto, en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering. Koka upp buljongen och varmhåll under tiden Du lagar risotton. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme 8-10 minuter. Rör i riset och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning tills det är lite genomskinligt. Höj värmen något. Tillsätt vin och ett par dl av den varma buljongen. Rör ofta i grytan. När vätskan kokat bort och riset ser ut som en lösare gröt är det dags att hälla på lite buljong till. Fortsätt hälla på buljong och röra ofta tills vätskan är slut och riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna. Ta från värmen. Rör i resten av smöret och osten. Smaka av risotton med salt och pepp