En nyttigare ugnspannkaka med dinkelmjöl, cottage cheese och riven potatis i smeten. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon.
Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl cottage cheese. Skala och grovriv potatisen. Rör ner den i smeten. Lägg smöret i en långpanna 30x40 cm. Låt smälta i ugnen. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Servera med resterande cottage cheese, rårörda lingon och råkostsallad.
4 portioner
5 dl standardmjölk
2 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk salt
3 ägg
250 gr cottage cheese
25 gr smör
Tillbehör:
1 dl rårörda lingon
250 gr finstrimlad vitkål
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar