torsdag 5 december 2024

Capricciosa

Capricciosa är en klassisk pizza med tomatsås, kokt skinka, champinjoner och mozzarellaost. För många är Capricciosa det självklara pizzavalet, perfekt som fredagsmiddag. Välj om Du vill göra Din egna pizzadeg eller om Du köper färdig, antingen från pizzabagaren eller från butiken.

Pizzadeg:

Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, smör- och rapsolja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa cirka 45 minuter.

Tomatsås:

Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.

Pizza:

Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm. Tärna skinkan och skiva svampen tunt. Dela degen i  bitar. Kavla ut på bakplåtspapper. Bred på tomatsås. Strö över mozzarella, skinka och champinjoner. Dra över pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza cirka 10 minuter. Toppa nygräddad capricciosa med färsk oregano.

10 stycken

Pizzadeg:

83⅓ gr jäst

8⅓ dl vatten, ljummet

⅚ dl smör- och rapsolja

12 - 21⅔ dl vetemjöl

3⅓ tsk flingsalt

Tomatsås:

1⅔ burk konserverade hela tomater

3⅓ msk olivolja

1⅔ tsk torkad oregano

1⅔ tsk salt

Topping:

500 gr mozzarella

250 gr kokt skinka

16⅔ skogschampinjoner

Färsk oregano



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Southside

Southside är en klassisk och god cocktail med myntasmak. Grunden till drinken är en Gimlet med gin, limejuice och sockerlag. 5 cl Gin 3 cl L...