Capricciosa är en klassisk pizza med tomatsås, kokt skinka, champinjoner och mozzarellaost. För många är Capricciosa det självklara pizzavalet, perfekt som fredagsmiddag. Välj om Du vill göra Din egna pizzadeg eller om Du köper färdig, antingen från pizzabagaren eller från butiken.
Pizzadeg:
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, smör- och rapsolja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa cirka 45 minuter.
Tomatsås:
Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.
Pizza:
Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm. Tärna skinkan och skiva svampen tunt. Dela degen i bitar. Kavla ut på bakplåtspapper. Bred på tomatsås. Strö över mozzarella, skinka och champinjoner. Dra över pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza cirka 10 minuter. Toppa nygräddad capricciosa med färsk oregano.
10 stycken
Pizzadeg:
83⅓ gr jäst
8⅓ dl vatten, ljummet
⅚ dl smör- och rapsolja
12 - 21⅔ dl vetemjöl
3⅓ tsk flingsalt
Tomatsås:
1⅔ burk konserverade hela tomater
3⅓ msk olivolja
1⅔ tsk torkad oregano
1⅔ tsk salt
Topping:
500 gr mozzarella
250 gr kokt skinka
16⅔ skogschampinjoner
Färsk oregano
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar