Vin- och gräddkokta blåmusslor med nyfriterad pommes frites känns riktigt lyxigt, men är både billigt och enkelt att lyckas med. Var noga med att tvätta musselskalen väl och släng bort de som är trasiga eller inte stänger sig när Du knackar på dem.
Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga. Skala och finhacka lök, morot och rotselleri. Fräs det i smör i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt vinet, koka upp, lägg i musslorna och sätt på locket. Sjud cirka 5 minuter. Häll på grädden, koka upp och rör ner persiljan precis innan servering. Släng de musslor som inte öppnat sig. Servera med nyfriterade pommes frites.
10 portioner
5 kg blåmusslor
2½ gul lök
2½ morötter
125 gr rotselleri
2½ msk smör
5 dl torrt vitt vin
1¼ dl hackad bladpersilja
7½ dl vispgrädde
Till servering:
1 500 gr pommes frites, gärna hemlagade
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar