Industrilokal har rasat efter jättebrand

Räddningstjänsten kan inte rädda den 5 000 kvadratmeter stora industrilokalen som kommer att brinna ned.

Det brinner i en 5 000 kvadratmeter stor industrilokal i Tumba i Botkyrka söder om Stockholm. Byggnaden har rasat ihop och polisen bedömer att branden är anlagd.

Polisen undersöker kopplingar till tidigare brott på platsen.

Det här kom in både via brandlarm och personer som såg att det brann. Branden blev snabbt väldigt omfattande, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Åtminstone två personer uppges ha arbetat i eller i nära anslutning till den drabbade lokalen, men det finns inga uppgifter om att någon skadats.

Lagerlokalen går inte att rädda enligt räddningstjänsten, som under natten fokuserat på att förhindra ytterligare spridning.

Redan när vi kom dit brann det genom taket, säger Andreas Blomquist, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

I samband med händelsen har en fjärrvärmevattenledning brunnit av. Bland annat påverkas en närliggande gymnasieskola och en verkstad, enligt Botkyrka kommun.

Vi fick en skada på en fjärrvärmeledning vid klockan 07:30-tiden. Men den påverkar bara två verksamheter i närområdet. Inga boende påverkas, säger Anders Sessler, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten användes lokalen som en omlastningsdepå för frukt och grönsaker. Vid lunchtid på söndagen brann det fortfarande i byggnaden.

Det är svårt att släcka då det är plåt och bråte i vägen. Vi har beställt kranbilar med krokar som ska dra undan plåtsjok, takdelar och väggar så att vi kommer åt för att kunna släcka, säger Daniel Kaissidis, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Räddningstjänsten kommer att vara på plats under hela söndagen då det kommer att ta lång tid att släcka, förklarar han.

Polisen bedömer att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Varför gör Ni bedömningen att den anlagts?

Det är en sammanvägning av olika uppgifter, säger Daniel Wikdahl vid polisen.

Huruvida händelsen kan kopplas till den pågående våldsvågen är oklart. Men Daniel Wikdahl säger att man kommer att titta på eventuella kopplingar till andra brott i utredningen.

Det har inträffat saker på platsen tidigare, det var en detonation på den här adressen i januari och sådana uppgifter kommer ju att ingå i utredningen av den här händelsen.

Polisen håller förhör, men det finns i nuläget ingen misstänkt.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning