torsdag 5 oktober 2023

Kasslergratäng

Hela middagen i en form! Smakrik och krämig gratäng som passar bra på buffébordet också, servera gärna med en grön sallad.

Sätt ugnen på 200°. Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, cirka 20x30 cm. Häll över grädden och tillaga i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Strö över osten och gratinera ytterligare cirka 30 minuter. Servera gärna med sallad. Klart.

10 portioner

937½ gr benfri kassler

1⅞ kg potatis

1¼ morot

2½ gul lök

3¾ vitlöksklyfta

1¼ röd paprika

1¼ msk smör- och rapsolja

6¼ dl mellangrädde

1¼ tsk salt

1¼ krm svartpeppar

3¾ dl riven ost, cheddar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Angel Face

Angel Face är en klassisk cocktail med lika delar gin, calvados och apricot brandy. Drinken finns dokumenterad i Harry Craddocks "Savoy...