Hela middagen i en form! Smakrik och krämig gratäng som passar bra på buffébordet också, servera gärna med en grön sallad.
Sätt ugnen på 200°. Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, cirka 20x30 cm. Häll över grädden och tillaga i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Strö över osten och gratinera ytterligare cirka 30 minuter. Servera gärna med sallad. Klart.
10 portioner
937½ gr benfri kassler
1⅞ kg potatis
1¼ morot
2½ gul lök
3¾ vitlöksklyfta
1¼ röd paprika
1¼ msk smör- och rapsolja
6¼ dl mellangrädde
1¼ tsk salt
1¼ krm svartpeppar
3¾ dl riven ost, cheddar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar