Cupcakes är muffins, stora eller små, toppade med rikligt med frosting. Dessa dekoreras sedan efter fantasi och kreativitet. Desto mer topping, desto godare cupcakes. Vi har smaksatt våra muffins med finrivet citronskal, men de är även goda att smaksätta med kardemumma, vanilj eller kakao.
Värm ugnen till 200°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk och citronskal. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Fördela smeten i 14 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt kallna helt.
Frosting:
Vispa färskost och smör till en fast kräm. Sikta ner florsockret och blanda väl. Spritsa frostingen på muffins när de är helt kalla. Klart.
14 stycken
233⅓ gr smör, rumsvarmt
3½ dl strösocker
3½ ägg
⅗ dl mjölk
1⅙ citron, finrivet skal
4⅔ dl vetemjöl
1¾ tsk bakpulver
Frosting:
525 gr färskost naturell
116⅔ gr smör
4⅔ dl florsocker, siktat
Topping:
Blandade färska bär
Godis
Kakor
Ätbara blommor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar