Cupcakes

Cupcakes är muffins, stora eller små, toppade med rikligt med frosting. Dessa dekoreras sedan efter fantasi och kreativitet. Desto mer topping, desto godare cupcakes. Vi har smaksatt våra muffins med finrivet citronskal, men de är även goda att smaksätta med kardemumma, vanilj eller kakao.

Värm ugnen till 200°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk och citronskal. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Fördela smeten i 14 muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt kallna helt.

Frosting:

Vispa färskost och smör till en fast kräm. Sikta ner florsockret och blanda väl. Spritsa frostingen på muffins när de är helt kalla. Klart.

14 stycken

233⅓ gr smör, rumsvarmt

3½ dl strösocker

3½ ägg

⅗ dl mjölk

1⅙ citron, finrivet skal

4⅔ dl vetemjöl

1¾ tsk bakpulver

Frosting:

525 gr färskost naturell

116⅔ gr smör

4⅔ dl florsocker, siktat

Topping:

Blandade färska bär

Godis

Kakor

Ätbara blommor



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning