Frallor

Att bjuda på nybakade frallor brukar alltid vara uppskattat. Vi har havregryn i degen för att göra frallorna extra saftiga. Bjud på bröden när de är alldeles nybakade. De som eventuellt blir över kan Du frysa in, så har Du fint bröd att njuta av längre fram.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till max 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen för hand cirka 10 minuter eller i maskin 5 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek cirka 40 minuter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Baka ut till 25 runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler. 

25 stycken

25 gr jäst

6 dl vatten

50 gr smör, rumsvarmt

3 dl havregryn

10 - 12 dl vetemjöl

2 tsk salt

1 ägg, uppvispat



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning