Kycklingpaj

Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt crème fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också.

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. 

Receptet gäller för 6 portioner

3 dl vetemjöl

125 gr smör

2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 kycklingbröstfiléer

300 gr purjolök

Smör

½ tsk salt

1 röd paprika

2 dl lätt créme fraiche paprika & chili

3 ägg

2 dl riven ost, gratäng



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning