Kycklingfilé och potatisgnocchi i ugn med smak av pesto och mozzarella. Extra gott blir det om Du gör Din alldeles egna pesto, men ibland är det skönt att ta genvägar genom att köpa en på burk. Gott till både vardag och fest.
Värm ugnen till 200°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Blanda ner potatisgnocchi och spenat. Vispa ihop grädde, pesto, vinäger, fond och ost. Häll såsen över kyckling och gnocchi. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°. Toppa med färsk basilika och servera med blandad grönsallad. Klart.
6 portioner
6 kycklingbröstfiléer
1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
3 msk smör
600 gr potatisgnocchi
97½ gr babyspenat
7½ dl matlagningsgrädde
1½ dl pesto
1½ msk balsamvinäger
1½ msk kycklingfond
225 gr mozzarella
1½ kruka färsk basilika
Till servering:
Blandad grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar