Kycklingfilé i ugn

Kycklingfilé och potatisgnocchi i ugn med smak av pesto och mozzarella. Extra gott blir det om Du gör Din alldeles egna pesto, men ibland är det skönt att ta genvägar genom att köpa en på burk. Gott till både vardag och fest.

Värm ugnen till 200°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Blanda ner potatisgnocchi och spenat. Vispa ihop grädde, pesto, vinäger, fond och ost. Häll såsen över kyckling och gnocchi. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°. Toppa med färsk basilika och servera med blandad grönsallad. Klart.

6 portioner

6 kycklingbröstfiléer

1½ tsk salt

1½ krm svartpeppar

3 msk smör

600 gr potatisgnocchi

97½ gr babyspenat

7½ dl matlagningsgrädde

1½ dl pesto

1½ msk balsamvinäger

1½ msk kycklingfond

225 gr mozzarella

1½ kruka färsk basilika

Till servering:

Blandad grönsallad



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning