Chili con carne
Chili con carne med mustig smak av paprika, lök och squash. En klassisk gryta med nötfärs, bönor och tomat som passar perfekt till vardags och uppskattad av alla i familjen. Krydda chili con carnen med sambal oelek och servera med en klick crème fraiche och en god sallad.
Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och zucchini i bitar. Fräs nötfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Tillsätt salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka cirka 15 minuter. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ett par minuter. Servera chili con carne med crème fraiche och ruccolasallad. Klart.
10 portioner
1 000 gr nötfärs
2½ gul lök
2½ paprika
500 gr zucchini
2½ msk smör
2½ tsk salt
2½ pressad vitlöksklyfta
2½ burk krossade tomater á 400 gr
1¼ tsk sambal oelek
2½ burk stora vita bönor á 400 gr
5 dl créme fraiche
150 gr rucola
Kommentarer
Skicka en kommentar