Chili con carne med mustig smak av paprika, lök och squash. En klassisk gryta med nötfärs, bönor och tomat som passar perfekt till vardags och uppskattad av alla i familjen. Krydda chili con carnen med sambal oelek och servera med en klick crème fraiche och en god sallad.
Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och zucchini i bitar. Fräs nötfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Tillsätt salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka cirka 15 minuter. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ett par minuter. Servera chili con carne med crème fraiche och ruccolasallad. Klart.
10 portioner
1 000 gr nötfärs
2½ gul lök
2½ paprika
500 gr zucchini
2½ msk smör
2½ tsk salt
2½ pressad vitlöksklyfta
2½ burk krossade tomater á 400 gr
1¼ tsk sambal oelek
2½ burk stora vita bönor á 400 gr
5 dl créme fraiche
150 gr rucola
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar