Chili con carne

Chili con carne med mustig smak av paprika, lök och squash. En klassisk gryta med nötfärs, bönor och tomat som passar perfekt till vardags och uppskattad av alla i familjen. Krydda chili con carnen med sambal oelek och servera med en klick crème fraiche och en god sallad.

Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och zucchini i bitar. Fräs nötfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Tillsätt salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka cirka 15 minuter. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ett par minuter. Servera chili con carne med crème fraiche och ruccolasallad. Klart.

10 portioner

1 000 gr nötfärs

2½ gul lök

2½ paprika

500 gr zucchini

2½ msk smör

2½ tsk salt

2½ pressad vitlöksklyfta

2½ burk krossade tomater á 400 gr

1¼ tsk sambal oelek

2½ burk stora vita bönor á 400 gr

5 dl créme fraiche

150 gr rucola



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning